Categories
Uncategorized

Orient Express – Dag 6

Vandaag ging ik naar Azië. We namen een boot en twintig minuten later zette ik mijn eerste stapjes op Aziatische bodem. Onze Pa zette ook zijn eerste stapjes en liet daar dan maar meteen zijn schoenen poetsen. Ondertussen probeerde een Turkse man parfum te verkopen aan mijn zus Silke. 20 euro, zei hij. Dat wou mijn zus niet doen. “Okay, 10 euro then, very good quality.” En tien minuten later was het al 1 euro voor een fles geworden. Toen zelfs dat nog teveel bleek, is hij na een kwartier toch weg gegaan.

We dronken een koffie en aaiden een kat. We keken naar buiten en vroegen ons af wat het doel van het leven is. Daarna gingen we iets gaan eten in een duur restaurant en daarna ging onze Pa naar bed.

Ik en mijn zus Silke waren echter nog niet moe, dus besloten we nog een pintje te gaan drinken. We liepen wat rond en gingen op zoek naar een cafétje. We vonden een kroeg waar veel jonge toeristen waren en gingen naar binnen. Veel geld hadden we niet, maar met de enkele duiten konden we toch enige pinten gerstennat veroorloven.

Een oude man leerde ons de eeuwenoude kunst van het Backgamon spel. Ikzelf was er niet zo goed in, ik bleef mijn stukken in de verkeerde richting verzetten. Maar na een spelletje of drie had ik het hele gedoe dan toch onder de knie gekregen en kon ik van mijn zuster winnen.
De kroeg bleek even later vol te zitten met Antwerpse studenten. Mijn zus groette hen en ik zei hen dat wij van op de parking waren. Zij vonden dat niet zo erg.

Er was ook een heel mooi meisje dat aan het dansen was. Ze was niet van Antwerpen, maar – liefste dagboek – ze was ongelofelijk mooi. En ze keek naar mij, en ik keek naar haar. En toen keek ik nog eens naar haar, en zij keek nog eens naar mij. En ik keek nog eens naar haar en glimlachte, en zij glimlachte terug. En ik durfde niet naar haar toe te gaan, en een andere jongen wel, en toen de jongen en dat meisje samen naar huis gingen zei ze “Goodbye” tegen me.

En ik, ik bestelde een whisky, ging naar huis, openbaarde mijn liefde aan een meisje op het internet en kroop in mijn bed. Einde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *