Categories
Reis Schrijfsels Uncategorized

IJsland: dag 2

26 december, 23:25, The Capital Inn, Reykjavik

Trektocht dag. Wat begon als een wandelingetje naar het centrum is geëindigd in een trektocht rond het noordelijke deel van Reykjavik. Eerst hebben we het terrein rond de Perlal verkend, om daarna de bossen rond het Perlal in te trekken. Het is wel leuk om in de sneeuw tussen de bomen te wankelen, kleine paadjes te volgen en rotsige obstakels te ontwijken.

Het is een relatief klein bosje, maar wel dicht begroeid waardoor het een erg knus gevoel geeft. En bovendien zit je even uit de wind.

Net naast de luchthaven van Reykjavik gingen we het bos uit en zijn we richting zee gegaan. Er ligt een mooi wandelpad tussen de zee en de luchthaven, waar zowel IJslanders als toeristen hun wandelingetjes doen. De wind loeit er de zee in en het is bitter koud, maar het uitzicht is prachtig (en de weg goed verlicht – verdwalen in ‘t donker zit er hier niet in).

Zo hebben we de hele noordkust van Reykjavik afgewandeld tot we in de buurt van het alom bekende Mexicaanse restaurant “Tabasco’s” kwamen. Daar besloten we ons kerstdiner te nuttigen (deze keer ik de Quesadilla, Heleen de burger). Zestien kilometer stappen, daar krijgt een Thijsken wel eens honger van.

De terugtocht was echter een ware ervaring. Tijdens het eten was het buiten beginnen stort-sneeuwen, maar toen we buiten kwamen was die sneeuw veranderd in regen. Met nog zo’n drie kilometer voor de boeg was het een behoorlijke uitdaging heelhuids in het hotel te geraken. Temperaturen onder het vriespunt, natte voeten, doorweekte jas, bibber en klappertand; iedereen was aanwezig. Maar de doorzetter wint en totaal bevroren vonden we dan toch de deur van het hotel. Een warme douche later zaten we al onder het warme donsdeken; warmte kan heerlijk zijn.

Een gelukkige kerst (met een heleboel afzien), maar toch prettige wensen van Heleen en Thijs!

Veel regen gezien, maar geen noorderlicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *