Categories
Mijn Mening

Wereld uit onvrede over China

Over de hele wereld staan Tibet-sympathisanten klaar om de Olympische vlam te doven. Op deze manier willen ze de Chinese overheid tonen dat zij niet akkoord gaan met hun beleid rond Tibet.

Dat de olympische spelen een sportevenement zijn en dus eigenlijk zonder politieke invloeden moet gevoerd worden, is al lang een valse veronderstelling gebleken. China heeft ondertussen toenadering gezocht met het olympische comité en zijn bereid te praten over de situatie in Tibet.

Broeders aller werelddelen, verenigt u en dooft die vlam! Hoewel ik het niet zo heb met boedisten en hun onwereldse mentaliteit, kunnen situaties als die in Tibet onmogelijk door de beugel. Dooft die vlamme!

Arbeidsrechten
Tibet is echter niet het enige hekelpunt in de hele Chinese problematiek. Ook de rechten van de mens en, specifieker, de rechten van de arbeider staan onder druk. Een half jaar geleden was er al een internationale fakkeltoch voor de mensenrechten in China.

Update: Ook in San Francisco is er duidelijk wat tumult rond de Olympische vlam. Activoerders zijn er de Golden Gate brug opgeklommen om metershoge slogans te tonen. Foto’s: DAG.

Golden Gate

Free Tibet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *