Categories
Reis Schrijfsels

IJsland: Prelude

24 december, 00:22, The Capital Inn, Reykjavik

23 december. Na enkele nachten weinig tot geen slaap en “schoolse nachtelijke arbeid” is het tijd om op reis te vertrekken. Om enkele honderden euro’s uit te sparen hebben we een vlucht London – Reyjavik geboekt met het gevolg dat we eerst per Eurostar naar London moeten reizen. Hoewel er door de “aanhoudende sneeuwval” alweer een zestal treinen zijn afgeschaft, rijdt de onze mooi op schema – men zal nog lang praten over De Grote Winter van 2010.

In London, St Pancreas station nemen we de Piccadilly metro lijn naar Heathrow (6 zones, £ 4,50). Een klein uurtje later zijn we verdwaald in Heathrow. Nog een uurtje later zijn we veilig ingecheckt en heeft de airport security besloten dat we dan toch geen terroristen zijn. Met een kleine twee uur vertraging stijgt de vlieger op en rond half één, plaatselijke tijd landen we in Kevlavik. Per bus worden we tot bij het hotel gebracht (Flybus+ van Reyjavik Excursions, 2500 ISK, beschikbaar na elke vlucht). Na enkele keren goed op de bel duwen komt de slaapdronken medewerker van The Capital Inn ons inchecken. “Breakfast normally at 8, but tomorrow at 9.” Rond twee uur zitten we dan toch onder een warm donsdeken; ik val als een blok in slaap.

Geen noorderlicht te bekennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *