Categories
Uncategorized

XBox Media Center: Deel 2

Hier lig ik dan, in m’n bed, op TV, naar CAD Comic te kijken, live gestreamed van mijn Samba shares naar m’n stok-oude xbox. En dat allemaal dankzij Xbox Media Center. Na 3 avonden solderen (waarvan 2 herstellen van fouten) werkte m’n Xecuter3 eindelijk naar behoren en kon ik XBMC gemakkelijk via FTP uploaden. De rest ging vanzelf.

Qua performance zet XBMC schitterende resultaten neer. De interface heeft geen vertragingen, video playback verloopt zonder problemen en ook muziek streamen is op enkele minuten ingesteld. En het belangrijkste? De xbox boot op 20 seconden en sluit af in een fractie van een seconde!

Maar wat heb je nu nodig voor zo’n xbox media center?

  • Een xbox 1ste generatie. (geen 360!).
    Kostprijs: +/- 40 euro op E-bay.
  • Een xecuter3 modchip (of een andere modchip).
    Kostprijs: +/- 50 euro.
  • Een computer met FTP & IRC cliĆ«nt (zoals FlashFTP en SmartFTP).

Als je zelf aan het solderen slaat: geef de moed nooit op! Er zijn weinig situaties die je echt niet meer kan herstellen. Zorg er gewoon voor dat alles goed aangesloten is en dat je geen bruggen maakt die er niet moeten zijn.

Een error die ik bijvoorbeeld door verkeerd solderen verkreeg was dat ik plotseling wel kon opstarten op de bios van de xecuter3 chip, maar na het flashen van een alternatieve bios ging de xbox gewoon in FRAG (flashing red and green). Na het nakijken van de contacten ontdekte ik dan ook een klein defect.

Eind van het verhaal? Een vrijwel perfect mediacenter voor 90 euro, en de xbox blijft gewoon bruikbaar. Het kan nog goedkoper met een andere chip, maar die kon ik niet meteen vinden.

Disclaimer: Ik ben geen voorstander van piraterij en zeker niet van Micro$oft. XBMC is een homebrew applicatie en dus geen illegale software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *